• 1403/09/03 - 09:42
  • تعداد بازدید خبر : 93
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

برگزاری نشست نتایج طرح های پژوهشی دانشکده پرستاری مامایی شهید بهشتی رشت

در نشست نتایج طرح های پژوهشی دانشکده پرستاری مامایی شهید بهشتی رشت ، دکتر محمد تقی مقدم نیا،دکتر عبدالحسین امامی سیگارودی و دکتر مجید پور شیخیان آخرین یافته علمی و عملی طرح های مرتبط برشمرده معرفی شدند.

به گزارش سرتوک ،دکتر محمدتقی مقدم نیا استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان در مورد  نتایج طرح های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( طرح های دانشکده پرستاری مامایی شهید بهشتی رشت ) در جمع خبرنگاران گفت : بررسی ارتباط متغیرهای آب و هوایی با میزان وقوع و پیامدهای نارسایی حاد کلیه در مراجعین به مرکز آموزشی درمانی رازی رشت در دوره ۵ ساله ۱۳۹۷ الی ۱۴۰۱ مورد بررسی قرار گرفته است.

مقدم نیا با اشاره به نتایج مطالعات دوره پنج ساله گذشته افزود: در طیف گرما هیچ ارتباط آماری بین گرما وپذیرش بیماران و نارسایی کلیوی دیده نشده است.

وی اضافه کرد:این پژوهش نشان داد که در طیف سرما میزان بستری بیماران افزایش معنا داری داشت ولی پی آمد (مرگ و میر )بیشتری ایجاد نکرد.

میانگین رطوبت ۸۲درصدی در گیلان
دکتر مقدم نیا گفت :میانگین رطوبت ۸۲در صدی در استان افزایش آماری و پیامد بالا نداشت ولی با کاهش رطوبت در شهر رشت ، میزان پذیرش بیماران و پیامدهای منفی در بیماری کلیوی افزایش داشت که این تغییرات در یک دوره سه هفته ای مورد بررسی قرار گرفت.

وی یاد آور شد:مردم در استان های گیلان، مازندران وگلستان با رطوبت بالا سازگار هستند ولی در رطوبت پایین آمارهای مرگ و میر بالا می رود و در چنین شرایطی برای افراد در سنین بالای ۶۵ سال آسیب پذیری وجود دارد و بهتر است که افراد دارای بیماری و نارسایی کلیوی و بالای ۶۵سال در مجاورت آب و هوای خیلی سرد قرار نگیرند ودر مواقعی که میزان رطوبت کاهش می یابد خطر آسیب پذیری وجود دارد که باید از آن دوری کرد .

حوادث و سوانح رانندگی
دکتر عبدالحسین امامی سیگارودی استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان درموردنتایج بررسی رفتارهای پیشگیری کننده حوادث و سوانح رانندگی و عوامل مرتبط با آن بر اساس تئوری انگیزش محافظت در افراد تحت پوشش مراکز جامع سلامت شهر رشت در سال ۱۴۰۱  گفت:حوادث رانندگی در دنیا سومین عامل مرگ است  و لی در ایران به عنوان دومین عامل مرگ  محسوب  می شود.

و ی اضافه کرد: سه عامل در بروز رفتارهای پرخطر در حین رانندگی موثر است که این عوامل شامل انسانی ، محیطی و فنی هستند.

وی گفت :برای پیشگیری و  سلامت جامعه ضرورت دارد اقدامات لازم و موثری در کاهش حوادث رانندگی و خسارات جانی ، مالی و پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن انجام شود.

دکتر امامی یاد اورشد:برای پیشگیری از حوادث باید عوامل خطرسازمورد بررسی قرار گیرند و مدل های مناسب رفتاری انتخاب شود.

وی در بخشی دیگر درمورد بی توجهی به عوامل خطر ساز گفت : توجه به ۵مدل آسیب پذیری درک شده ،شدت درک‌شده ،کار آمدی،هزینه سازی،خودکار آمدی وترس گفت : توجه و آگاهی از این عوامل نقش مهم و ارتباط مستقیم با رفتار پیشگیری دارد وبدین سان می توان تا حدودی ازبروز حوادث احتمالی جلوگیری کرد.

پیامدهای بالینی انفارکتوس میوکارد
دکتر مجید پورشیخیان استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در مورد تعیین پیامدهای بالینی انفارکتوس میوکارد و عوامل مرتبط با آن در بیماران مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی دکتر حشمت رشت در سال ۱۴۰۲ گفت: بیماری های قلب و عروق موجب وقوع مرگ و میر زیادی در کشور است و ۲۵درصدمرگ ها از امراض قلب و عروق است.

وی در بخشی دیگر از کنترل ۲۸۴ بیمار با سن بالای ۶۵  سال خبر داد وگفت : از این تعداد ۷۷در صد مردانی بودندکه شغل آزاد داشتند،۸۳درصد عامل خطر فشار خون بالا ، چربی خون بالا ، دیابت ،سیگار کشیدن ، استرس و اضطراب داشتند ودر این پژوهش عامل فراوانی وقوع سکته قلبی ، بیماری فشار خون بالا بود که علاوه بر سکته قلبی باعث وقوع سکته مغزی نیز می شوند.

وی درمورد مرگ و میر بیمارانی که دچار سکته قلبی و بستری شده اند ، گفت : ۱۰در صد این بیماران فوت می کنند و سکته قلبی در سن زیر ۶۰ سال در مردان بیشتر است و در سن بعد از ۶۰ سال ، بین زنان و مردان مساوی است..
دکتر پورشیخیان در بخش پایانی گفت :پر فشاری خون،چربی خون،دیابت ،استرس ،کشیدن سیگار وبی تحرکی از عوامل مهم بروز سکته قلبی هستند لذا باید با کنترل دوره ای به راحتی می توان فشار خون ،چربی خون ودیابت را کنترل کرد ،همچنین با ترک سیگار ،ورزش های سبک و تغذیه مناسب از دیگر روش های ساده برای جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی است.

  • گروه خبری : اخبار حوزه ریاست
  • کد خبر : 131987
کلمات کلیدی
اسمعیل کیان راد
خبرنگار

اسمعیل کیان راد

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1403/09/03 09:42